Home / Buitenland / Hasjvondst in Spanje leidt naar woning in Tholen
Foto: Landelijke Eenheid.

Hasjvondst in Spanje leidt naar woning in Tholen

De politie heeft een inval gedaan in een woning in Tholen na een grote drugsvondst in Spanje, waarbij drie Nederlanders werden opgepakt. Naast in Tholen werd er afgelopen weekend ook in de Friese stad Harlingen een huiszoeking gedaan. De politie heeft de huiszoekingen pas gisteravond laat bekendgemaakt.

15 ton hasj
De zaak kwam vrijdag aan het rollen toen de Spaanse politie, de Guardia Civil, samen met de douane voor de kust van Cabo de Palos een 20 meter lang vissersschip onderschepte. Het schip werd naar de haven van Alicante gedirigeerd en daar vonden de Spaanse autoriteiten 15 ton hasj aan boord van het schip.

Drie Nederlanders aangehouden
Volgens Spaanse media bestond de bemanning van de boot uit drie Nederlanders en één Bulgaar. De Nederlandse politie heeft bevestigd dat er in deze zaak inderdaad drie Nederlanders zijn aangehouden.

Aan deze drugsvondst gaat volgens Spaanse media een lange operatie vooraf, waarbij ook is samengewerkt met Nederlandse, Italiaanse en Portugese opsporingsdiensten. Het schip was begin deze maand vertrokken vanuit Stellendam en zou via Spanje naar Piraeus in Griekenland varen.

Huiszoekingen
Het onderzoek leidde daarbij dus ook naar woningen in Tholen en Harlingen. Of er bij de huiszoekingen in Tholen en Harlingen ook iets belastends werd gevonden is nog niet bekendgemaakt. De drie Nederlandse verdachten zitten nog vast in Alicante.

Foto: Landelijke Eenheid.

Check Also

Oorlogsveteraan Fred Arsenault uit Canada

Canadese veteraan wil 100 kaarten voor 100ste verjaardag

Een Canadese oorlogsveteraan die binnenkort zijn 100e verjaardag viert, zou niets liever willen dan honderd …