Home / Brabant / Afvaldumper op heterdaad betrapt en tijdens aanhouding twee keer gebeten door politiehond
Foto: Facebook politieteam Leijdal

Afvaldumper op heterdaad betrapt en tijdens aanhouding twee keer gebeten door politiehond

In en rond diverse natuurgebieden werd er afgelopen weken veel (bouw)afval gedumpt. Boswachters en politie zijn extra gaan surveilleren en verzamelde informatie. Daarbij kwam een mogelijke verdachte in beeld.

De man die in beeld kwam is gisteren door een boswachter (BOA) op heterdaad betrapt in natuurgebied Gorp en Roovert, in het grensgebied tussen Goirle, Hilvarenbeek en Poppel. De verdachte wilde meteen wegrijden en reed tegen de auto van de boswachter aan. Volgens de politiewoordvoerder verzette de man zich daarna hevig bij zijn aanhouding.

De boswachter gebruikte zijn wapenstok maar dit had geen effect en de verdachte viel de boswachter, die alleen was, aan. De boswachter was genoodzaakt zijn diensthond uit de auto te halen. De diensthond beet de verdachte maar die bleef zeer agressief en bleef zich verzetten.

Foto: Facebook politieteam Leijdal

De boswachter had inmiddels de politie gewaarschuwd die met spoed ter plaatse gingen. Agenten probeerden de verdachte aan te houden maar hij bleef zich nog steeds hevig verzetten waarna hij nog een keer werd gebeten door de diensthond. De verdachte is uiteindelijk aangehouden en ingesloten in het cellencomplex voor onderzoek.

Met deze aanhouding is mogelijk een einde gemaakt aan de vele afvaldumpingen in en rond natuurgebieden zoals de Regte Heide, Gorp en Roovert, natuurgebieden in de gemeente Hilvarenbeek en het buitengebied tussen Tilburg en Vught.

Check Also

Brand in opslaghok bij scouting Mgr. Bekkersgroep in Kaatsheuvel

Brand in opslaghok bij scouting Mgr. Bekkersgroep in Kaatsheuvel

Zaterdagavond heeft kort een brand gewoed in een opslaghok van scouting Mgr. Bekkersgroep aan De …