Home / Brabant / Stankoverlast leidt agenten naar hennepdrogerij
Foto ter illustratie Iwan van Dun / Watskeburt?

Stankoverlast leidt agenten naar hennepdrogerij

Agenten hebben donderdagavond 2 mei rond 20.00 uur een hennepdrogerij ontdekt in een woning aan de Vondellaan in Oosterhout. Oorzaak van de vondst: een aantal meldingen over stankoverlast.

Bij de meldkamer kwamen meerdere meldingen binnen over een sterke hennepgeur die in de omgeving van de Vondellaan zou hangen. Een wijkagent ging een kijkje nemen bij de woning waar de stankoverlast vandaan zou komen. Hij belde aan, maar werd niet binnen gelaten. In plaats daarvan ging de bewoner het gesprek met de agent aan via een raam.

Na een korte conversatie vond de 31-jarige bewoner het tijd om te gaan. Hij rende naar buiten en vluchtte. Heel ver kwam hij echter niet. De wijkagent kon de verdachte op de Akeleistraat aanhouden. Tijdens de achtervolging gooide de man een plastic zak weg waar een flinke som contant geld in bleek te zitten. Het geld is in beslag genomen.

Drogerij
Na zijn aanhouding gaf de verdachte zijn huissleutel af en konden agenten de woning gaan onderzoeken. In de woning vonden ze een zak met ruim 2,5 kilo gedroogde hennep, een ingerichte hennepdrogerij en 144 oogstrijpe hennepplanten aan. De rest van de woning is onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Er werd verder niets bijzonder gevonden. Alle hennepgerelateerde goederen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd

Check Also

Brand in opslaghok bij scouting Mgr. Bekkersgroep in Kaatsheuvel

Brand in opslaghok bij scouting Mgr. Bekkersgroep in Kaatsheuvel

Zaterdagavond heeft kort een brand gewoed in een opslaghok van scouting Mgr. Bekkersgroep aan De …