Home / Binnenland / Politie ruimt negen hennepkwekerijen in Zeeland en West Brabant
Archieffoto Iwan van Dun / Watskeburt!

Politie ruimt negen hennepkwekerijen in Zeeland en West Brabant

Tijdens een actie in Zeeland en West-Brabant zijn dinsdag 7 mei jl. negen hennepkwekerijen geruimd. Er werden in totaal 1414 planten in beslag genomen. Er werden zeven verdachten gearresteerd. De grootste plantage bevond zich in Clinge. Daar stonden 568 planten.

District Zeeland
In Middelburg werd op de Verwerijstraat een hennepkwekerij met 98 planten aangetroffen. Ook was er sprake van stroomdiefstal. Volgens de agenten ging het om een onveilige situatie, de meter werd in beslag genomen. In een pand aan de Prinsenkade in Sas van Gent werd een plantage met 60 geknipte planten en 114 lege potten aangetroffen.In Clinge aan de Grensstraat werd de grootste hennepkwekerij met 568 planten ontdekt. Ook hier was sprake van stroomdiefstal en een eerdere oogst. Op alle drie de adressen werd een verdachte aangehouden.

District de Markiezaten
In een loods aan de Hofstraat in Wouw stonden 134 planten. Ook is 1200 gram aan gedroogde hennepplanten in beslag genomen. Er werd stroom voor de meter om afgenomen. In Steenbergen in een pand aan de Oudelandsestraat stonden 24 planten in een kweektent, er was al eerder geoogst. In Roosendaal op een adres aan de Antoniusstede zijn 97 planten in beslag genomen. Er was sprake van stroomdiefstal. Er is één verdachte aangehouden.

District de Baronie
In Etten-Leur aan de Fazant werd een hennepkwekerij ontdekt waar net geoogst was, er hadden 112 planten gestaan. Er werd 626 gram hennep in beslag genomen. Er was sprake van stroomdiefstal. Er werd één verdachte aangehouden. Ook op de Ginnekenweg in Breda werd een plantage ontdekt. Er stonden 146 hennepplanten. Ook hier werd stroomdiefstal en een eerdere oogst geconstateerd. Er was sprake van stroomdiefstal. Er werd één verdachte aangehouden. In een pand aan de Diderica Mijnsenstraat in Breda was het ook prijs Er stonden 287 hennepplanten. Er was sprake van stroomdiefstal en een eerdere oogst. Er werden twee verdachten aangehouden. Ook werd een personenauto in beslag genomen.

Check Also

Netflix

Netflix stopt met gratis proefabonnement

Het is dus verleden tijd dat je helemaal voor noppes naar series en/of films kunt …