Home / Binnenland / Bezorgers van drugs in potten pindakaas moeten twee ton criminele winst terugbetalen
Stockphoto

Bezorgers van drugs in potten pindakaas moeten twee ton criminele winst terugbetalen

Ze verstuurden hun drugs na bestellingen via het dark web de hele wereld rond. De twee jonge mannen van nu 25 jaar uit Houten en Gooise Meren hadden er een goede handel aan. Verpakt in potten pindakaas of in wenskaarten verzagen ze hun internationale klandizie zeker acht maanden lang van verdovende middelen, voornamelijk MDMA. In ruil hiervoor ontvingen ze bitcoins. Het Openbaar Ministerie wil dat ze hun illegale winsten terugbetalen en vorderde vandaag een ontneming van ruim 194.000 euro.

De twee mannen werden voor hun online drugshandel in oktober 2017 al veroordeeld tot celstraffen van zes jaar. Het Openbaar Ministerie heeft nu berekend hoeveel de twee verdiend hebben met de door hen gepleegde misdrijven. Hiervoor is uitgebreid onderzoek gedaan naar de omvang van de bestellingen, de gerekende prijzen en de gemaakte kosten.

De achterliggende gedachte bij de ontnemingsvordering is dat misdaad niet mag lonen. Alleen de oplegging van een straf is daarom niet voldoende. Het kan niet zo zijn dat de veroordeelden nadat ze vrij komen alsnog kunnen profiteren van het geld dat ze verdienden met de door hen gepleegde misdrijven.

Het bedrag van 194.000 euro betreft de winst die de twee gezamenlijk gemaakt hebben en die ze dus ook gezamenlijk terug zouden moeten betalen.

De rechtbank doet op een later moment uitspraak.

Check Also

Netflix

Netflix stopt met gratis proefabonnement

Het is dus verleden tijd dat je helemaal voor noppes naar series en/of films kunt …