Home / Buitenland / Konijnen verstoppen drugs
Foto ter illustratie © Politie.

Konijnen verstoppen drugs

Deurne – Het wijkondersteuningsteam van de regio Oost in het Belgische Deurne merkte twee weken geleden een persoon op die aan het Ringfietspad ter hoogte van het Schijn verdacht gedrag vertoonde in de bosjes. Ter plaatse werd een plastieken zak aangetroffen met 17 gram cannabis in, maar de verdachte zelf was niet meer ter plaatse.

Maandag organiseerde het team opnieuw een actie in de omgeving van het Ringfietspad en werd er opnieuw een verdachte persoon opgemerkt. De inspecteurs konden vaststellen hoe de man een plastieken zak uit een konijnenhol haalde. Hij haalde iets uit de zak, stopte deze terug en begaf zich naar zijn bromfiets. Voor hij kon vertrekken werd hij onderschept. De man probeerde te vluchten, maar zonder succes. Hij bleek in het bezit van twee verkoopshoeveelheden cannabis en in twee konijnenholen werden maar liefst 35 dosissen (88,5 gram) marihuana aangetroffen, alsook een weegschaal en een gsm.

Omdat er werd vermoed dat de drugs niet aan de konijnen toebehoorden, werd een huiszoeking uitgevoerd bij de 18-jarige verdachte, daar werd cash geld, zijn bromfiets en zijn klantenbestand in beslag genomen. De verdachte werd voorgeleid, eerder deze maand liep ook zijn broer tegen de lamp voor gelijkaardige feiten.

Check Also

Oorlogsveteraan Fred Arsenault uit Canada

Canadese veteraan wil 100 kaarten voor 100ste verjaardag

Een Canadese oorlogsveteraan die binnenkort zijn 100e verjaardag viert, zou niets liever willen dan honderd …