Home / Brabant / Belg met zweet op voorhoofd aangehouden met vier kilo amfetamine
© Politie

Belg met zweet op voorhoofd aangehouden met vier kilo amfetamine

Een 22-jarige Belg is woensdagavond op de snelweg A16 bij Breda aangehouden voor het in bezit hebben van 4,3 kilo amfetamine. De man word eveneens verdacht van het witwassen van 6300 euro.

Omstreeks 21.00 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A16 bij Breda een Belgische bestelbus rijden die de maximum snelheid ruimschoots overschreed. De auto werd aan de kant gezet en het viel de agenten direct op dat de bestuurder erg zenuwachtig was en dat het zweet van zijn voorhoofd liep.

Bij inspectie van de laadruimte zagen de agenten tussen de rommel een laptophoes liggen. In deze laptophoes bleek een grote hoeveel geld te zitten. Dit gaf het vermoeden van witwassen. Daarna werden in een zekeringskastje en in een jas nog twee bundels briefgeld aangetroffen. De man had in totaal 6.290 euro bij zich waarvoor hij desgevraagd geen plausibele verklaring had.

Witte pasta in subwoofer
Hij werd daarom aangehouden voor witwassen. Bij nadere controle van het busje werden in de laadruimte ook nog vier plastic zakken met daarin een witte pasta gevonden. Deze zaten verstopt in een subwoofer achterin het busje.

Bij het testen bleek het te gaan om amfetamine, ook wel speed genoemd. De 22-jarige verdachte zit nog vast. Zijn auto, de drugs en het geld zijn in beslag genomen.

Check Also

Auto belandt in greppel

Auto belandt in greppel na stuurcorrectie A59 Den Bosch

Een automobilist is woensdagmiddag van de A59 ter hoogte van Den Bosch geraakt en met …