Home / Binnenland / Italiaan opgepakt met meer dan een miljoen aan coke in zijn auto
© Politie

Italiaan opgepakt met meer dan een miljoen aan coke in zijn auto

Een 33-jarige Italiaan is donderdagmiddag aangehouden omdat hij 34 kilo cocaïne vervoerde. De drugs met een straatwaarde van 1,2 miljoen euro zaten verstopt in een verborgen ruimte in zijn auto.

De politie controleerde in samenwerking met de Belgische collega’s, de Landelijke Eenheid en de Koninklijke Marechaussee op grensoverschrijdende criminaliteit. De 34-jarige bestuurder werd rond 17.00 uur met zijn auto, voorzien van Nederlandse kentekenplaten, bij de A16 richting België gecontroleerd. Tijdens deze controle stuitte de politie op een mogelijke verborgen ruimte in de kofferbak van het voertuig.

Door een kier zagen de agenten meerdere pakketten in de afgesloten ruimte liggen. Omdat het vermoeden bestond dat hier verdovende middelen in vervoerd werden, werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen en de Forensische Opsporing onderzocht de verborgen ruimte verder.

Onderzoek
Uit het politieonderzoek blijkt dat er in totaal 34 pakketten in de verborgen ruimte lagen. Hierin zat in totaal 34 kilo cocaïne. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. Hiernaast staat de verdachte gesignaleerd voor uitlevering aan België vanwege verschillende strafbare feiten.

Check Also

Netflix

Netflix stopt met gratis proefabonnement

Het is dus verleden tijd dat je helemaal voor noppes naar series en/of films kunt …